Tai chi proefles

Ma.avond of Do. Voormiddag. Beginners, half-gevorderden en gevorderden.

T'ai Chi Ch'uan is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst ter bevordering van de gezondheid en een lang leven. Ze omvat een reeks rustige, harmonieuze, ineenvloeiende bewegingen en houdingen, maar het is meer dan enkel het lichaam doen bewegen. Het is bewust leren omgaan met je lichaam en je geest. Je leert jezelf kennen en je leert je lichaam bewegen zoals je wil. Je leert je lichaam voelen en bewust bewegen. De geest is bezig met het lichaam en daardoor vermindert het denken. Je beweegt met zo weinig mogelijk inspanning het volledige lichaam. Overtollige spanning verdwijnt uit het lichaam. Hierbij is actieve ontspanning nodig om de innerlijke energie te ontwikkelen en eenheid van lichaam en geest te bewerkstelligen.

Tai Chi zorgt voor

een betere bloeddoorstroming,
beter evenwicht,
meer ontspannen zijn,
je lichaam meer voelen,
minder denken,
sterkere spieren en pezen,
betere concentratie,
betere lichaamshouding

Tai Chi is een instrument voor ontwikkeling en meditatie, het is voeding voor ons hele (bewust)zijn. Tai Chi beoefenen omvat een trainingsproces waarbij zelfdiscipline en doorzettingsvermogen worden ontwikkeld. En deze ervaringen neem je dan mee in je dagelijkse leven. Voor jong en oud !

Er zijn lessen op maandagavond (1ste jaar, jaar + gevorderden) en donderdagvoormiddag (1ste jaar, jaar + gevorderden). Mensen zonder tai chi-ervaring kunnen starten in het 1ste jaar: in september op maandag, in september en januari op donderdag. De voorbereidende reeks staat ook open voor iedereen.
De lessen worden gegeven met het gedachtengoed van Cheng Man Ching (19075) als kapstok (klassieke korte vorm, yang stijl van Cheng Man Ching). Deze aanpak is gericht op maximale ontspanning, zowel fysiek als psychisch.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
10 euro
Vanaf 18 jaar

Donderdag: van 11:30 tot 13:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tai chi beginners
(Van 22 april 2021 tot 1e juli 2021 - Antwerpen 1)
Mindfulnesstraining basis-online
(Van 22 april tot 24 juni - Antwerpen 1)
Kundalini Yoga
(Van 21 april tot 23 juni - Antwerpen 1)
Mediteren kan je leren
(Van 21 april tot 2 juni - Antwerpen 1)
Yoga voor kinderen
(Wijnegem)