The Broken Circle Breakdown

 
'The Broken Circle Breakdown’ wás al een fantastisch theaterstuk, waar een minstens even fantastische verfilming van werd gemaakt. Maar het grote publiek kent - zoals meestal - vooral dat laatste. AuFond Producties stelt voor: de oerversie van ‘The Broken Circle Breakdown’, het muziektheaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, met twee kleppers van formaat in de cast - Lize Feryn en Roel Vanderstukken - live begeleid door een vierkoppige bluegrass band.

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt het straffe verhaal van Alabama en Monroe.
“Wat doet ge wanneer ge het kostbaarste uit uw leven kwijtspeelt? Wordt ge kwaad? Wordt ge depressief? Of loopt ge weg? Weg van uw verdriet.
Waarnaartoe, dat maakt niet uit, maar weg. Weg. Weg. Weg. Eindeloos weg.”

Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken wat rouwen doet met een mens. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood.

“De filmversie (…) maakte internationale furore en stond zelfs dicht bij een Oscar. De opgefriste theaterversie, nu met Roel Vanderstukken en Lize Feryn, komt minstens even hard binnen. De verterende onmacht van de acteurs is bijna tastbaar. … De opzwepende muziek past bij zijn gebetonneerde woede, de tragische teksten bij de gebroken vrouw. …even puur als rauw, en grijpt iedereen naar de keel. Zelfs een ruwe bolster stapt hier buiten als een blank pitje.” *Nieuwsblad
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
basisprijs €23 / bundelprijs €20 / -26jaar €15 / vtpRSL €11,50
Vanaf 4 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Toc Toc komedie
(Van 23 februari 2023 tot 2 maart 2023 - Ieper)
Roes Comedy Club: Open Mic (Nl)
( 28 februari - Gent)
Roes Comedy Club: De Lijst van Han Solo - Try out
( 29 februari - Gent)
BreinBallet
(Sint-Niklaas)
Komedie : Een is geen
(Mechelen)