Untitled 1 Astrid De Haes, Abel Ghekiere & Eli Verkeyn

Wat met verdriet dat niet kan vloeien, verdriet dat wacht op ontploffing ? Vijf dansers en vier muzikanten gaan in dialoog in een poging ruimte te creëren voor verdriet, elkaar daarin te vinden en weer te verliezen.

Abel Ghekiere raakte kwijt en vond – een schelle klarinet, een krassende cello, ver gitaargefluister, als kerven van verlies. In het naar buiten brengen en het opleggen aan anderen, resoneren de klanken van zijn pijn in een wereld waarin het verlorene zelf niet teruggevonden kan worden.

AAstrid De Haes voelde de noten binnenkomen en keert het hartenleed binnenstebuiten. Vijf dansers brengen de waanzin tot de rand van de troost. In de knoop met het verlies en het tot uitbarsting komen wordt het verdriet fysiek. In het wegglippen houden ze de betekenis vast, in de disharmonie en het ongemak zoeken ze samenspel.

Untitled 1 (An attempt to create meaning in a space that could go completely dark) is een poging om te dansen met de verstikking en troost van verdriet. Een poging ook, om voor de eerste maal deze jonge makers samen te brengen, in een samenspel van muziek, dans, kostuum en scenografie. Lichamen worden een knoop emoties, instrumenten en dansers converseren samen in valse noten. Eli Verkeyn ontwierp kostuums vertrekkend van het kleurenpalet van Belgisch kunstenaar Joris Ghekiere, als een negatief van een werkelijkheid die er niet is. De intensiteit verandert in een nooit beslechte zoektocht tussen spanning en balans. AA
Waar :
De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen
Tarief :
vvk € 12 / € 7 kassa € 14 / € 9
Publiek :
Vanaf 6 jaar
Internet :
https://www.destudio.com/producties/an-attempt-to-create----
accessibility

Vrijdag: van 20:00 tot 21:00
Zaterdag: van 20:00 tot 21:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Weekend cowboys
(Van 23 2020 tot 26 juli 2020 - Antwerpen)
Weekend cowboys
(Van 31 juli tot 2 augustus - Antwerpen)
AiAiAi - Theater FroeFroe - premièrereeks - 3+
(Van 15 tot 19 juli - Antwerpen)
Rubens is Back
(Van 4 juli tot 27 september - Antwerpen)
Let's have akiki
( 18 juli - Sint-Amandsberg)