Via lichaam naar woord je grens aangeven

 
Worstel jij wel eens met grenzen? Voel je pas achteraf dat je eigenlijk over je grens bent gegaan? Of dat iets je zo raakte waar je je op het moment zelf niet bewust van was? Met andere woorden: Voel je je grenzen? Je lichaam geeft constant signalen of iets klopt of niet.

Eenmaal je je grenzen voelt, uit je ze dan? Of weet je wat je tegenhoudt om ze niet te uiten?

RESULTATEN

Dankzij deze opleiding:

Ben je meer bewust van je lichaam en sneller opmerken wat jouw lichaam je vertelt, wat helpt je om in verbinding te blijven tijdens je communicatie.
Kan je duidelijker je behoeften voelen en benoemen.
Word je sneller bewust waar jouw grens ligt in verschillende situaties.
Krijg je een eerste aanzet om de daar voor jou juiste actie aan te koppelen.
PROGRAMMA

De dag zit vol oefeningen rond gewaarwording, waarneming en de link met je behoeften.

In deze dagworkshop combineren we lichaam en verbindende communicatie.

DOELGROEP en Aanpak

vrouwen en mannen, die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en voelen dat ze nog willen groeien ivm het thema grenzen aangeven. Daarbij beseffen ze hoe bewust zijn van lichaamsgewaarwordingen hierin een belangrijke richtingaanwijzer is.

TRAINERS

Lien Timmermans – Ik ben Lien, 40 jaar, en van jongsafaan wou ik graag weten waarom. Waarom krijg je een korstje op een wondje? Waarom komt de zon op? En uiteindelijk vooral ook waarom zeggen en doen mensen dingen? Ik ging een lang proces aan van persoonlijke ontwikkeling om mezelf en anderen te begrijpen en ontdekte dat verbindende communicatie me hierin duidelijke en helende handvaten gaf.

Voor mij werd spreken goud en zwijgen zilver, want dat laatste deed ik te lang. Samen met dat zwijgen vergat ik ook de verbinding met mijn lichaam & mijn grenzen. Tot dat lichaam mij enkele jaren lang totaal onderuit haalde. Intussen groei ik nog steeds in de bewustwording van mijn lichaamssignalen en wat ze mij komen vertellen over mijn grenzen. Ik kijk uit naar de samenwerking met Nanja, waar lichaam en woord samenkomen.

Nanja Huybrechts – Ik ben Nanja, 46 jaar. Een namiddag volksdansen buiten in de zon met heel de jeugdbeweging samen, was voor mij een grote mijlpaal. Dans, muziek, natuur en verbinding. Allemaal dingen waar ik blij van werd én word.

Op mijn 30e ontdekte ik Biodanza, de dans van het Leven. Daarin vond ik iets waar veel van mijn behoeften ingevuld werden: bewegen, spelen, contact, rust, afstemmen, gezien worden en zien, grenzen aangeven en verbinding. De verbinding met woorden is er voor mij nadien bijgekomen zodat ik ook op mijn werk en in mijn privé-leven meer verbinding kon blijven ervaren.

Het voorbereiden van deze dag met Lien is al zo inspirerend en fijn. De dag zelf gaat een fantastische mix van lichaam en woord zijn.
Praatkracht
Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout
165
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Leertraject authentiek, krachtig en verbindend leiderschap
(Van 1e november 2023 tot 31 december 2024 - Eindhout)
Introductie in Verbindende Communicatie
(Van 25 tot 26 mei - Eindhout)
Oefen- en Deelmomenten
( 23 mei - Vosselaar)
Postgraduaat HorSense Coachen van mensen met behulp van paarden
(Van 25 september 2023 tot 23 juni 2025 - Kontich)
Zelfbewustzijn | verbondenheid | competentie | autonomie | zingeving
(Kapellen)