Workshops in de Centrale met Brigitte Hoornaert

 
De Centrale biedt 6 workshops aan in het kader van de tentoonstelling L’art de rien onder leiding van Brigitte Hoornaert.

Woensdags 13.110 & 1, 14 & 3.03. – 14:00 > 16:00 – € 5 (toegang tot de tentoonstelling en materiaal inbegrepen), € 1,Art. br /> Intergenerationele workshops (vanaf 8 jaar)
Info en inschrijvigen:

Van sculptuur tot diens afdruk

“Verzamelen, tekenen, assembleren en dan een afdruk maken” zijn de belangrijkste handelingen die na elkaar worden voorgesteld in elke workshop. Beginnend met een tekening, voor een eerste observatie, naar de afdruk van een bestaande sculptuur om deze aan het einde van de workshop in beweging te brengen. Een uitnodiging om te creëren met verschillende materialen, technieken en formaten. Een sculptuur die zowel een instrument als een ervaring wordt.

13 december – Onderzoek van lichte naar donkere tinten met walnootbeits door opeenvolgende lagen wash aan te brengen. Walnootbeits is een natuurlijke kleurstof die wordt verkregen uit bladeren, bast en doppen van walnoten.

10 januari – Houtskool gebruiken om licht en schaduw, vormen en contouren te verkennen.

anuari – Compositie in inkt met lijnen en verschillende gezichtspunten. Lijnen tekenen om objecten te structureren.

14 februari – Tekenen met een vergrootglas of lens. Studie van structuren en het interne formele universum. Vergroten / verkleinen.

ebruari – Monotype door inktverwijdering. Monotype-negatief: drukproces op papier dat wordt verkregen uit een tekening die is gemaakt met vette inkt op een gladde plaat. Tekening door inktverwijdering.

13 maart – Monotype door toevoeging. Enkelvoudige afdrukken in monotype door het stapelen van vleugjes vette inkt.

Brigitte Hoornaert (°1981, Be) volgde een opleiding beeldende kunst aan Ensav la Cambre. Door middel van fotografie, tekeningen en dans onderzoekt ze de raakvlakken tussen het lichaam en diens omgeving. Ze heeft een bijzondere kijk op het landschap en op het individu in diens poëtische, visuele en sociale dimensies.
CENTRALE for contemporary art
Sint-Katelijnplein 44
1000 Brussel
5
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Plein air Centrale openlucht
(Van 17 april 2023 tot 12 juni 2024 - Brussel)
Accumulator - Maren Dubnick
(Van 4 april tot 1e september - Brussel)
B jart-Brussel
(Brussel)
Moof Museum
(Brussel)
Family Sunday
(Van 15 oktober 2023 tot 16 juni 2024 - Brussel)