Zijdeschilderen (workshop)

Zijdeschilderen in een nieuw kleedje

Zo’n 30 jaar geleden was zijdeschilderen ‘hot’, iedereen deed het of kende wel iemand die het deed. Ikzelf was zo iemand, als kind ging ik wekelijks naar de cursus en aapte de lerares na, maar al gauw ging ik mijn eigen toer op. Wij, bij Bazarts willen zijdeschilderen terug aanbieden op een hedendaagse en moderne manier.

De technieken
We willen jullie de tijd en inspiratie geven om je eigen ontwerpen te maken. We zoeken hiervoor inspiratie bij de fauna en flora. Met gutta maak je tekeningen die de verf tegen houden, als die droog is, kan je inschilderen per kleur, kleurovergangen maken, verlichten en verdonkeren. Dit hele proces is heel kalmerend en fijn om te doen.
We ontwerpen een tekening voor een kader van 50 x 50 cm of 50 x 60 cm. Deze kan je nadien dan opspannen op een frame om op te hangen als decoratie of verwerken tot een kussen (dit moet je wel nog zelf doen). We brengen de tekening aan op de zijde met gutta. Dit moet drogen. Later gaan we onze gemaakte tekening inschilderen en afwerken. Je kan je gemaakte werkje direct strijken zodat de verf gefixeerd is.
Tijdens het drogen van de gutta, gaan we aan de slag met de kleuren die we graag zien en maken een sjaal van 40 x 150 cm op een eenvoudige en fijne manier. Dit zonder tekenen, zonder gutta, alleen maar kleuren in elkaar overbrengen en experimenteren met verf en water. Dit wordt een pareltje in je sjalen collectie ! Er is trouwens niets zo fijn om te dragen dan een zijde sjaal !

Inbegrepen: alle materialen, een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: volwassenen en tieners
Waar :
Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68b
3510 Kermt
Tarief :
120
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
https://bazarts.be/activiteiten/zijdeschilderen-workshop/
accessibility

Zaterdag: van 9:30 tot 15:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!