Zomer-cartoonwandeling ' De vergeten beerput '

De cartoonwandeling 'De vergeten beerput' start aan Herberg Koning Ezel. De brochure kost ro, hierin staat het parcours van een 3-tal km beschreven door het centrum van Lede.
Werken van 10 cartoonisten Fritz, Arnout Van Den Bossche, Duf, Fien Cools, Leslie Saurus, Bart Van Tieghem, Aaargh, Ygor, Nikola(IOA) Hendrickx en Erwin van Mol, laten je even wegdromen van de werkelijkheid of je er op ludieke wijze mee confronteren.

De vergeten beerput...

Een beerput is een put waarin menselijke uitwerpselen worden opgevangen. Vroeger was er boven zo’n put een bankje gemonteerd, een bankje met een gat in het midden: de zogenaamde ‘poepdoos’. Dat beeld herinneren wij ons allemaal, of toch de oudsten onder ons. Maar die goede oude beerput was veel meer dan dat. Je zou het niet verwachten, maar een beerput kan archeologisch heel waardevol zij. Hoezo ? Poepsimpel. Beerputten werden destijds ook als stort gebruikt, als vuil-put, waarin naast ontlasting ook keukenafval werd gedumpt. Ook andere zaken verdwenen soms in de beerput, zaken als kapotte of afgedankte gebruiksvoorwerpen: glas, aardewerk, metaal, hout, leer, textiel, polshorloges, kettingen, ringen, kranten (ook gebruikt om de poep mee te kuisen), en zelfs menselijke resten. Een beerput kan dan ook een schatkamer zijn, vol relicten en gerechtelijke antwoorden. Tevens was het een plek om na te denken, om alleen zijn, tijd voor jezelf te nemen, tijd om te dromen en plannen maken. Stuk voor stuk positieve dingen. Maar natuurlijk zijn er ook de ‘mindere’ kantjes. Daar een beerput wreed kan stinken, wordt de benaming ook overdrachtelijk gebruikt om er wantoestanden in de maatschappij mee aan te duiden. ‘De beerput’ gaat open’, is in dat opzicht een bekende uitdrukking ! In zijn voorstelling ‘Levend en Vers’, noemde Wouter Deprez zijn frigo een ‘vergeten beerput’, een put waarin voedsel verloren gaat, meestal wegens ‘over datum’, of gewoon vergetelheid of regelrechte verspilling.
Met de Zomer-cartoonwandeling ‘Vergeten Beerput’ willen wij mensen bewust maken en laten wegdromen. Weg van de werkelijkheid. Weg van de wantoestanden. Weg van de chaos en de drukte. Stel je maar eens voor: hoe fijn het niet zijn om alle problemen aan de kant te schuiven en binnen te sluipen in de archeologische schatkamer van de mensheid, en tegelijk ook in de wondere wereld van de cartoonisten ! Laat jezelf overtuigen en volg deze ludieke wandeling.
En wat doen we met de stank van de beerput ?
Geen nood, wij delen gratis wasknijpers uit….

Zinvolle groeten,
Philip Saelens en Ygor
Waar :
Herberg Koning Ezel
Kerkevijverstraat 41a
9340 Lede
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.meaningfool.org
accessibility

Zaterdag: van 10:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Katoenkabaal
(Gent)
Madonna ontmoet Dulle Griet. Een rondleiding voor groepen
(Van 5 oktober 2019 tot 31 december 2020 - Antwerpen)
De Oude Kaasmakkerij
(Passendale)
Bezoek van de blauwsteenmijn
(Recht)