De Beren Gieren + Kaamos

Unieke double bill in betoverende atmosfeer.

AMOK duikt in één van de absolute eye-catchers van de Stadsrepubliek, de indrukwekkende Sint-Jakobskerk die geroemd wordt omwille van de uitmuntende akoestiek. We brengen er een unieke double bill met het jubileum van het avontuurlijkste pianotrio van de Lage Landen en de première van een Fins-Belgisch duo.
Vestimentaire noot: de Sint-Jakobskerk is niet verwarmd. Wij voorzien alvast dekentjes, maar extra warme kledij is geen overbodige luxe.

DE Beren Gieren
de Broens­ge­buzzes vormen een rode draad in het oeuvre van De Beren Gieren. Deze muzikale miniatuurtjes, die telkens in hun platen terugkeren, bundelen ze nu ter ere van hun 10-jarig bestaan. Tien muziekstukjes over schoonheid en vergankelijkheid. Live laten ze deze kleine verhaaltjes in dialoog gaan met de betoverende atmosfeer en akoestiek van een kerk. Voor Amok doen ze dit in het unieke kader van de Sint-Jakobskerk, die een breed scala van uiteenlopende kunststijlen over tien eeuwen heen bundelt (gaande van gotiek over renaissance tot barok en rococo). Tien jaar De Beren Gieren, tien preludes. Met veel nagalm.

KAAMOS
De naam van dit muzikale duo verwijst naar de periode van duisternis in Finland wanneer de zon niet over de horizon komt. Ze verbinden Finse mythologie en Nathans composi­ties in een zoektocht naar de muzikale dimensies van licht en duisternis. Hun debuutplaat, eerder dit jaar opgenomen in de Sint-Augustinuskerk in Antwerpen, komen ze nu live voorstellen in de Sint-Jakobskerk.
Waar :
Sint-Jakobskerk
Sint-Jakobsplein 1
8000 Brugge
Tarief :
€ 15 vvk | € 18 add
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://www.amokbrugge.be/nl/programma/female-voices-splinte
accessibility

Donderdag: van 20:00 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tiny Legs Tim
( 9 juli - Roeselare)
Guy Van Nueten
( 16 juli - Roeselare)
De Zomer Ingeblikt
( 5 juli - Lede)
De Zomer Ingeblikt
( 19 juli - Lede)
De Zomer Ingeblikt
( 12 juli - Lede)