Fietstocht naar het orgelmuseum' De zoeten orgel' te Leffinge

Op donderdag uli om 13:00 uur spreken we af aan het gemeentehuis, Centrumplein 1, 8450 Bredene. Vandaar vertrekken we samen met de fiets naar het orgelmuseum ’De zoeten orgel’, Vaartdijk-Noord37, 8430 Leffinge. Voor de mensen die met de auto gaan spreken we af om 14:15 uur aan het orgelmuseum.
Toen Eddy Goderis achttien jaar oud was leerde hij het toenmalig nationaal orgelmuseum in Koksijde kennen. Wanneer het museum twee jaar later verdween besliste Eddy op zoek te gaan naar zijn eigen dansorgel. Hij kocht een afgedankt Decap-orgel. Met vallen en opstaan kreeg Eddy het orgel terug aan de praat. Later volgde Eddy les bij een Nederlandse draaiorgelbouwer en leerde hij de kneepjes van het ‘draaiorgel-vak’. Nu wil Eddy graag zijn nostalgische passie voor orgels delen met het grote publiek. Het museum toont de evolutie van het boekorgel tot de modernste orgeltechnieken vandaag.
De collectie omvat onder meer enkele kleine salonorgeltjes, een automatische piano, een grammofoon en een fonograaf.
Het pronkstuk van Eddy’s verzameling is een dansorgel Decap uit 1974.Voor iedere deelnemer twee x koffie + stukje gebak.

Deelnemen kan enkel door overschrijving leden €14, niet leden €16 op rekeningnummer Be77 9731 6703 484n de Vlaamse actieve senioren Bredene tot uli en dit met vermelding van het aantal leden x €14 en/of niet leden x €16. Contact punt: Secretaris Rita Pille Gsm nummer 0474/33 48 38

Vriendelijke groeten
Rita Pille
Waar :
Gemeentehuis Bredene
Centrumplein 1
8450 Bredene
Tarief :
Leden € 14, niet leden € 16
Publiek :
Vanaf 15 jaar
Internet :
http://FBPAGINA-VlaamseactieveseniorenBredene
accessibility

Donderdag: van 13:00 tot 16:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!