Herdenkingsfietstocht langs foto's op spandoeken over het bombardement

 
Op Pinksterenzondag ei 1944 werd Sint-Michiels tweemaal gebombardeerd door Amerikaanse en Engelse vliegtuigen. De Duitse Marinebasis in de Wittemolenstraat (Marinepeilhauptstelle Brügge) in de Wittemolenstraat was het doelwit, om te verhinderen dat deze geheime afluisterpost de landing in Normandië (D-Day op 6 juni 1944) vroegtijdig zou ontdekken. De bommen troffen echter ook huizen in de Torhoutsesteenweg, Wittemolenstraat, Rijselstraat, Dorpsstraat, … waarbij een 40tal burgerslachtoffers vielen.

De 80ste herdenkingsplechtigheid van het bombardement door de Stad Brugge gaat door op zaterdag ei om 11uur aan het Gemeentehuis van Sint-Michiels met medewerking van ondermeer de Basisscholen Immaculata en de Geluksvogel.

Herdenkingsfietstochten door de werkgroep “Herdenking bombardement op Sint-Michiels” gaan door op 19, ei en 0ni, vertrek met gids telkens om 14u00 aan het mitrailleursnest van de voormalige Duitse Marinebasis (kruising Wittemolenstraat en Graaf Pierre De Brieylaan) met einde om 16u00 aan het kerkhof in de Dorpstraat. Het betreft dezelfde fietstocht als in en inschrijven kan via mail naar met de gewenste datum en het aantal deelnemers.

Daarnaast vinden er drie evocaties plaats (6 mei), kun je een tentoonstelling bezoeken (ei -0ni) en een rondleiding naar de slachtoffers op het kerkhof (9 mei; 01 juni) van Sint-Michiels meevolgen. Meer details vind je nu al of binnenkort hier:Mitrailleursbunker Marinehauptpeilstelle Brügge
Kruising Wittemolenstraat en Graaf Pierre de Brieylaan
8200 Sint-Michiels
Gratis
Vanaf 8 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Boudewijn Seapark
(Sint-Michiels)
Zwemmen bij subtropisch zwemparadijs Lago Brugge Olympia
(Sint-Andries)
Ervaar een authentiek doolhof
(Van 20 april tot 30 juni - Loppem)
Virtual Zone 'Virtual Reality'
(Brugge)
Zomer-fotozoektochten - deel 1. Kunst in Beeld
(Van 15 juni tot 31 juli - Brugge)