Nacht van Ter Borcht

Het wordt stilaan een traditie in 't West-Vlaamse hart : op de laatste vrijdag van de zomervakantie een filmpje meepikken in openlucht en nog één keer in een tentje slapen vooraleer het nieuwe schooljaar zich aandient. Onze gemeente wordt in de uitverkoren locatie hiervoor, want wij vieren dit jaar drie parachtige verjaardagen : aar bibliotheekj 30 jaar oc Vondel en 40 jaar Ter Borcht. Het feestjaar zal zijn hoogtepunt bereiken op vrijdag 30 augustus.
De gemeente Meulebeke, de Gezinsbond, Natuurpunt De Torenvalk, de bibliotheek van Meulebeke, Heemkundekring Mulenbeca, de Lijnvissersclub Ter Borcht, Folle et Fou, Chiro Meulebeke, Provincie West-Vlaanderen en Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart slaan de handen in elkaar om een fantastisch programma in elkaar te boksen. We stellen het filmdoek en de gelegenheidscamping op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Op het programma staan verder nog kanovaren, diskgolf, boomklimmen...
Vrijdag 30 augustus :
Vanaf 17 uur zijn de kampeerders welkom om hun tentje op te slaan op de gelegenheidscampng op Ter Borcht. Vanaf 18 uur serveren we soep en broodjes voor zij die blijven overnachten. De Gezinsbond van Meulebeke verzorgt het buffet.
Van 17u30 tot 0 : randanimatie :
Diskgolf, geocoaching, boomklimmen, kanovaren, circusinitiatie, explotheek, kampvuurkoken, grime, minigolf, workshop natuurbeleving voor kinderen, compostmobiel, sjoelbakfiets, retrospectieve expo over Ter Borcht, chirospel, infostand natuurpunt, strip- en vertelhoek bibliotheekj, infostand imker, creatief met natuur, cyclocrossparcours, dansvoorstelling, karpers in de kijker.
Om 0 : film op het robinsoneiland en/of avondlijke excursie :
Om 0 starten we de filmprojector op voor de openluchtfilmvoorstelling. De prent van dit jaar is de animatiefilm 'Coco'.
Over de film : in de familie van Miguel is muziek verboden. Een echte straf voor de guitige jongen wiens ultieme droom is om een musicus te worden zoals zijn idool, Cruz Ernesto. Hij is vastbesloten om zijn talent te bewijzen. Door een samenloop van omstandigheden komt hij terecht in een donderende kleurrijke plaats : het land van de doden. Daar raakt hij bevriend met Hector, een leuke jongen maar niet te vertrouwen. Samen maken ze een buitengewone reis die hun ware verhaal achter de familie van Miguel zal onthullen...
Vergeet niet je favoriete zitmeubel en dekentje mee te brengen !
Bij regenweer draaien we de film in een nabijgelegen binnenlocatie.
Heb je de film al gezien ? Dan kun je om 0 deelnemen aan een avondlijke excursie vanuit Ter Borcht.
Natuurpunt de Torenvalk tekent een leerrijk parcours uit en voorziet gidsen.
De avondlijke excursie wordt na de filmvoorstelling nog eens hernomen zodat de filmkijkers ook de kans krijgen om in 't donker op verkenning te gaan in het bos. Deze tweede rondgang start omstreeks 0.
Doorlopend tot middernacht : "gelegenheidscafé Ter Borcht" : voor een biertje, wijn, koffie of frisdrank kun je tot middernacht terecht in de gelegenheidsbar van Nacht van Ter Borcht. De bar wordt uitgebaat door Lijnvissersclub Ter Borcht.
Waar :
Sport- en Recreatiecentrum Ter Borcht
Ingelmunstersteenweg 11
8760 Meulebeke
Tarief :
All-in (overnachting, broodmaaltijd en soep, ontbijt, film, natuurexploratie...) : 10 euro/7,50 euro (-13 j.)
Publiek :
Vanaf 3 jaar
Internet :
http://www.meulebeke.be
accessibility

Zaterdag: van 17:30 tot 23:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lessenreeks : zwemmen 50+
(Van 3 september 2019 tot 25 juni 2020 - Meulebeke)
Airsoft Indoor
(Kuurne)
Boerderijbezoek Hoeve Ter Kerst
(Gits)
Groepsbezoek Groep Gidts
(Gits)
Speel- en leerboerderij
(Gits)