Nocturne: Donkere materie

Op aart van 0 tot 0 is er de nocturne: Donkere materie. Wat houdt sterrenstelsels bij elkaar ? Wat zijn de bouwstenen van het heelal ? Wat bepaalt de aanblik van het heelal zoals het eruit ziet ? Onderzoekers over de hele wereld proberen om deze vragen te beantwoorden. We weten vandaag dat ongeveer een kwart van het heelal is gevuld met een mysterieuze 'lijm': donkere materie. We weten dat die daar is. Maar we hebben geen idee waaruit die bestaat.
De unieke planetariumshow "Phantom of the Univese" neemt ons mee in een van de grootste zoektochten van de hedendaagse astrofysica. We ontdekken hoe we gevonden hebben dat donkere materie bestaat, en hoe de zoektocht ernaar uitgegroeid is tot een zeer uitdagend en spannend onderwerp. Zal de wetenschap erin slagen om het mysterie van de donkere materie op te lossen ?
De planetariumshow wordt voorzien van een deskundige inleiding.

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen,.. . Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.
Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.
Waar :
Volkssterrenwacht Beisbroek
Zeeweg 96
8200 Sint-Andries
Telefoonnummer :
050390566
Tarief :
Volwassenen: 15 EUR; jongeren tot 18 jaar: 10 EUR
Publiek :
Vanaf 12 jaar
Internet :
http://www.cozmix.be/nl/formulieren/nocturnes-matinees
accessibility

Zaterdag: van 20:00 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!