Pierre Debatty - Marie Thys - Pieter Vanden Daele

Pierre Debatty

de schilderijen van Pierre Debatty zijn uitbundige verhalen die de kijker met zijn eigen sensibiliteit moet aanvullen en duiden. Niet dat zij vrijblijvend zijn, maar kleur en ritmiek spreken vaak, zoniet steeds, op heel persoonlijke wijze de aandachtige toeschouwer aan.
De kunstenaar begeeft zich sinds jaren op het glibberige pad van wat wij bij benadering als lyrische abstractie zouden kunnen omschrijven. Dat betekent ondermeer dat geen concrete
boodschappen worden medegedeeld en geen herkenbare wezens zich tussen wolken van kleur en schaduwen bewegen.
Wat de kunstenaar schildert is een steeds herhaalde oefening van evenwicht en vooral van harmonie waarbij de intensiteit en de subtiele betekenis van het koloriet gepaard gaan met een bij manier van spreken onvatbaar geheel van bewegingen. Het is weinigen gegeven om, zoals dat in het oeuvre van Pierre Debatty wel het geval is, telkens opnieuw een sfeer van welbehagen te creëren ondanks verrassende contrasten en tinten die in een andere context lang niet de warmte of de zegging bezitten die zij in zijn doeken wel hebben.

Marie Thys

« Jong zijn is niet een levensperiode maar wel een geestgesteldheid. »
Marie Thys heeft altijd een echte passie ontwikkeld voor dieren en hun specifieke attitudes.
Zij zijn haar favoriet onderwerp geworden.
Ze wijdt hen het grootste gedeelte van haar werk toe. Ze observeert hen, met attentie voor hun uitdrukkingen, hun bewegingen en hun broosheid.
Al haar beelden zijn verwezenlijkt met de aan het dier meest aangepaste techniek, hetzij was, hetzij pleister of ook nog klei. Daarna wordt het beeld in een gietvorm gegoten met de verloren was-techniek, om op die manier alles in brons – de nobele materie - te maken.
Haar objectief is een kunstwerk ontwerpen dat haar observaties, haar emoties en ideeën concretiseert.

Pieter Vanden Daele

de rivier de Schelde en andere wateren rond zijn woonplaats bieden een ideaal visgebied. Zijn vrienden waren enthousiaste vissers en al sinds zijn jeugd was Pieter Vanden Daele gefascineerd door de onderwaterwereld en haar wonderlijke fauna.
Een aantal jaren geleden werden zijn passies verenigd toen hij begon met het creëren van bronzen sculpturen van diverse vissen, meestal karpers. Hij maakt het originele model uit organische materialen als bladeren, hout, leer en vele andere dingen. Dit resulteert in de ruige maar gedetailleerde oppervlakte van zijn stukken, daarmee de werkelijke vissenhuid prachtig benaderend.
De vissen van Pieter Vanden Daele leven, voor eeuwig gevangen in brons, zoals de natuur prehistorische vissen ving in fossielen.
De Mulelenaere & Lefevere Art Gallery
Polderstraat 76
8670 Oostduinkerke
Gratis
Vanaf 5 jaar

Vrijdag: van 14:00 tot 18:00
Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Nationaal Visserijmuseum
(Oostduinkerke)
LefART Coronaproof
(Leffinge)
Oldtimer Museum
(Reninge)
Brouwerij De Halve Maan
(Brugge)
Diamant Museum
(Brugge)