Seizoensopening: La Flamenca del Agua

Gratis Toegang, Reserveren Aanbevolen
onthulling houtsculptuur La Flamenco del Agua van Jeroen Melkert
Akoestisch aquarel van geluiden, gitaarspel en dans
Compania: Jeroen Melkert (gitaar), Maria Penders (zang, dans, palmas), Selene Anneroza Driessen (dans)

CONCEPT
Water is leven. In de buurt van water voelen we ons meestal goed. Het monotone gemurmel maakt ons rustig. Het glinsterende, kabbelende water in de zon stemt ons blij. Zachte regendruppels symboliseren het levengevende, een wolkbreuk vervult ons met ontzag of maakt ons alert. De altijd stromende beek staat voor het gelijkmatig voortsnellende leven, terwijl de slag van het molenrad aan ommekeer en verandering doet denken. Water en wijn, rust en passie. ..

De niet in woorden te vatten betekenis van het vloeiende en het onuitputtelijke, in de nabijheid van de mens die door het leven danst, die neemt en geeft, die neemt en geeft. ..

FLAMENCO en Beeldende Kunst
kunstenaar Jeroen Melkert zoekt als beeldhouwer naar de mystiek van het object. Hij werkt als een traditionele stielman en zegt dat de bron van alle kunst het collectieve bewustzijn is. Daarom raakte hij betrokken in flamencomuziek: omdat flamenco een kunstexpressie is waarin het collectieve het individuele domineert.

Ook als flamencogitarist, gedreven door traditie en compás (maatvoering), voelt hij zich meer een ambachtsman dan een kunstenaar. Overigens heeft hij in de flamencomuziek zijn sporen al ruimschoots verdiend. Hij treedt regelmatig op en co-creëert multidisciplinaire voorstellingen zoals (G)ruis met en door Selene Anneroza Driessen. Hij is een veel gevraagde artiest voor optredens, dansprojecten en opnames.

Maria Penders (zang, dans & palmas), Selene Anneroza Driessen (dans) en Jeroen Melkert (gitaar) brengen een akoestisch aquarel van geluiden, gitaarspel en dans, geïnspireerd door La Flamenca del agua en het water om ons heen.

Maria Penders begon al op jonge leeftijd met klassieke dans en ontwikkelde gaandeweg een passie voor flamenco. Zij volgde privéles bij befaamde coryfeeën in de flamenco. Manolete, Guïto, Farruquito, Andrés Marín, Eva la Yerbabüena, Juana Amaya en Carmelilla Montoya zijn slechts enkele van de grote namen die haar inspireerden voor het ontwikkelen van een eigen stijl.
In 1994 startte Maria Penders met haar eigen flamencoschool in Eindhoven: Estudio de Flamenco El Candil. Zij geeft les, begeleidt workshops en treedt op in binnen- en buitenland met haar eigen flamencogezelschap Algo Así (bij ons te gast op 4 mei ) en met andere formaties
Waar :
Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren
Tarief :
Gratis
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
https://danshuis-volmolen.business.site
accessibility

Zaterdag: van 21:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!