Tentoonstelling 'Migr'Actions'

De tentoonstelling Migr’Actions loopt in het kader van de hedendaagse kunstbiennale Artour, dit jaar met de titel ''Van tijd tot tijd''. Een uitgelezen gelegenheid voor vele artiesten om zich, in gebouwen die behoren tot het patrimonium, te bezinnen over de tijd, in al zijn facetten.

Historisch gelinkt aan menselijke mobiliteit en immigratie, heeft Bois-du-Luc geopteerd om zich te verdiepen in de thematiek van de oorzaken van de voorbije en actuele migraties en probeert de inzet van de migraties van morgen te analyseren.
Het parcours van de tentoonstelling laat teksten, projecties en fotoreportages zien van Yannis Behrakis, Christian Fauconnier, Keone & Mari Madrid, Yves Salaün, en ook werken van Alpha Diagne, Jaume Capdevila, Patrick Chapatte, Philippe Decressac, Maëlle Dufour, Stéphanie Roland et Eric ZeKing.
De visies van de artiesten die bij ons wilden exposeren zijn even uiteenlopend als de gebruikte technieken. We hopen, via hun interpretatie, deuren te kunnen openen, aan te kunnen zetten om na te denken, en vooral de complexiteit in vraag te stellen van een wereld die, elke dag, de grenzen van de menselijjkheid lijkt te willen terug te drijven.
Om de kijk van de kunstenaars aan te vullen zullen interviews van migranten de tijdelijke bakens van het ballingschap toelichten: de wachttijden tijdens hun trektocht, van hoop en twijfel, maar ook de termijnen van de procedures.
Een tentoonstelling die je niet onverschillig laat !
Waar :
Bois-Du-Luc. Musée de la Mine et du Développement Durable
Rue Saint-Patrice 2b
7110 Houdeng-Aimeries
Tarief :
Volwassenen: 5 € (korting van 2 € indien bezoek van site)/ 60+: 3 €/-18s: 3 €/-6: gratis
Publiek :
Vanaf 7 jaar
Internet :
http://www.ecomuseeboisduluc.be
accessibility

Maandag: van 10:00 tot 17:00
Dinsdag: van 10:00 tot 17:00
Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Vrijdag: van 10:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 10:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!