Voedt Verbeelding x Expo

 
De stad is hongerig.
Hongerig naar gezonde en betaalbare voeding.
Hongerig naar het schrijven van een collectief verhaal, waarin voedsel wordt gedeeld.
Hongerig naar ruimte waar experiment, kansen én onverwachte verbindingen centraal staan.
Hongerig naar een duurzaam getransformeerde en sociaal rechtvaardige stad.
Hongerig naar een constructieve dialoog tussen burgers, ruimtemakers en overheden.

Wees welkom en voedt je verbeelding: Proef, ruik, hoor en bekijk het resultaat van een sociaal experiment rond het toekomstbestendig transformeren van Borgerhout, aangedreven door burgerinitiatieven, voedsel en verbeelding ! Waan jezelf in een exotische voedselbibliotheek, voedsel upcycle park of fruitmurendoolhof… Bezoek het aanrecht van de Borgerhoutse Reuskens en praat gezellig na met de buurt in het kruiden-bad-en-babbel-café. Omdat verbeelding ons allen voedt !

Deze expo is er voor iedereen die zijn verbeelding wilt laten prikkelen en zich wilt laten verwonderen over het potentieel en engagement van Borgerhout en zijn Borgerhoutenaren. As the language of imagination is universal, so is this exhibition ! Be welcome and be wondered about the possible future of Borgerhout – a heartwarming district. Gezien verbeelding geen geld kost, is deze expositie gratis of aan vrije bijdrage (ten voordele van ‘De Kompaan’).

Volg het evenement online via
of via dekompaan.org

De expo verspreidt zich drie weken lang over Borgerhout. Ontdek ze in het cafetaria van ‘t Werkhuys, het cafetaria van Dienstencentrum Den Bleek, de inkomhal van het districtshuis, De Kompaan of toevallig op straat. Je kan deze expo vrij bezoeken binnen de openingsuren van de betreffende plek. Voor meer info: kijk op de website !

OVER
Deze expo wordt georganiseerd door twee voormalige studenten ingenieur-architectuur Lotte van Vinckenroye en Laura Dreesen. Ze komt tot stand in nauwe samenwerking met buurtvoedselatelier ‘De Kompaan’ en kadert binnen de ontwerpstudio ‘Possible Futures’ aan de Kuleuven, onder leiding van Ward Verbakel & Jonas De Maeyer. Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door ’t Werkhuys, Dienstencentrum Den Bleek, het districtshuis van Borgerhout en al wie op zijn eigen manier heeft bijgedragen aan het sociaal experiment.
De Kompaan
Sergeyselsstraat 16
2140 Borgerhout
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Museum Vleeshuis
(Antwerpen)
Gastkunstenaars bij Nobody&Friends
(Van 22 februari tot 30 maart - Antwerpen)
Tentoonstelling bij kunstgalerij Nobody&Friends
(Van 20 januari tot 30 maart - Antwerpen)
Familiezondag Vlaams Architectuurinstituut in de Singel
( 25 februari - Antwerpen 1)
Red Star Line Museum
(Antwerpen)