Sint-Janshospitaal + Oude Apotheek

 
Hoe ging het er vroeger aan toe in een hospitaal ? In het Sint-Janshospitaal, een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa, kom je er alles over te weten. De vroegste sporen dateren van midden 1euw. Het hospitaal is gevuld met een imposante collectie kunstwerken en medische instrumenten die je alles bijleren over het vroegere hospitaalleven en hoe de ziekenzalen er toen uitzagen.

Hans Memling
In de kapel gaat alle aandacht naar de werken van Hans Memling, een van de bekendste van de Vlaamse primitieven. Deze schilder leefde en werkte in de 15e eeuw in Brugge en creŽerde er zijn belangrijkste meesterwerken, zoals het beroemde Ursulaschrijn, speciaal voor het Sint-Janshospitaal. Het museum bezit in totaal zes topwerken van zijn hand. Vier werden speciaal voor deze locatie gecreŽerd en zijn er al sinds de late 15e eeuw thuis.

Monumentale architectuur en authentieke 17e-eeuwse apotheek
Op de zolderverdieping boven de ziekenzaal vind je een eikenhouten dakgebinte dat tot de oudste en meest monumentale van Europa behoort. Je bezoek aan het Sint-Janshospitaal maak je compleet met een kijkje in deoude apotheek en het kruidentuintje. De hospitaalapotheek heeft een authentiek interieur uit het midden van de 17e eeuw.

Sint-Janshospitaal krijgt grondige make-over
Begin februari , na de toptentoonstelling Oog in Oog met de Dood, sluit het Brugse Sint-Janshospitaal de deuren voor een grondige herinrichting. Het museum wordt gerestyled en krijgt een vernieuwde permanente collectiepresentatie.

Vanuit universele themaís worden relevante, actuele en prikkelende verhalen verteld, over onze collectie, de historische hospitaalsite - met o.a. de oude apotheek en kruidentuin - en (zorg)geschiedenis. Het vernieuwde museum wordt een plek die tot het hart zal spreken.

Het nieuwe Sint-Janshospitaal opent de deuren in het najaar van .
Sint-Janshospitaal
Mariastraat 38
8000 Brugge
12 euro
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!